0

Natura Building / Diez+Muller Arquitectos

first_img Photographs Projects Construction:Diego CuevaInspection:Carlos SarzosaLandscape:Clemencia EchavarríaCity:TumbacoCountry:EcuadorMore SpecsLess SpecsSave this picture!© JAG StudioRecommended ProductsResidential ApplicationsCymat Technologies Ltd.Hudson Valley Home, USA – Alusion™ Stabilized Aluminum FoamResidential ApplicationsLunawoodLunawood Thermowood Façade and Decking in Project ÖWoodLunawoodThermowood FacadesWoodBlumer LehmannFree Form Structures for Wood ProjectsText description provided by the architects. The Tumbaco Valley: Tumbaco Valley has become a highly developed residential zone, achieving in recent years a significant population growth. The vast majority of people who inhabit the valley work in the city, which has meant that this area is being transformed into a small dormitory town. This resulting in: long journeys, vehicular congestion, pollution and an extended development, lacking services and equipment. The project emerges from the interest of a group of people to attack this problem. Thus, a mixed-use building (offices and housing) is proposed, promoting certain concepts: work close to home, work and live in contact with nature, and consolidation of the city.Save this picture!© JAG StudioSave this picture!SectionSave this picture!© JAG StudioSave this picture!© JAG StudioThe place: The site has an important natural heritage: ceibos, jacaranda, acacias, carobs, avocados of several decades of existence. The immediate environment of the land stands out for being a quiet place and in process of consolidation. Natura seeks to insert itself in this context silently, avoiding the highlight and trying to engage in a subtle way. Implantation and topography: The building is implemented based on the recognition and location of existing trees. Since most of these are located on the perimeters of the property, the built volume accommodates them and is arranged in the central part of the land, releasing its front, rear and side boundaries. The trees that cannot be saved are moved to a nursery for a while, until they are relocated in the project itself. The built mass leaves a large interior space (atrium) which becomes the heart of the office project. The land has a negative slope in the longitudinal direction. The building adapts in section to the natural levels of the land, in such a way to be able to conserve the intact plant species, as well as, achieving a succession of spaces at different levels that contribute to the experience of routes and circulations of the building.Save this picture!© JAG StudioSave this picture!Ground floor planSave this picture!© JAG StudioPermeability: Every day we see with great concern a city, where buildings are walled towards the street, where users do not interact because they move from their car to the door of their home / office. Faced with this reality, Natura proposes a building which invites you to enter, encourages you to discover it. The stairs and a horizontal “band” on the facade, hint the access. Once this compressed space of one floor is passed, the project is entered through a large-scale atrium. This atrium becomes a connector space. A space that generates paths and encounters between users. In addition, the building manages to establish connections between private and public. Between the outside space and the interior space, in order to grant physical, visual, sound and sensory connectivity. Architecture and society Aware of the impact that architecture generates on people, we have planned a building that generates versatile spaces that can also be used by the community as places of exhibition, health, culture and art.Save this picture!© JAG StudioSave this picture!Compression and dilation diagramSave this picture!© JAG StudioSave this picture!© JAG StudioProject gallerySee allShow lessMishel House / Zozaya ArquitectosSelected ProjectsGermans Ermičs on the First Talk Show for Architects on Zoom Trentini Talk ShowPanel DiscussionProject locationAddress:Tumbaco, EcuadorLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share “COPY” Natura Building / Diez+Muller ArquitectosSave this projectSaveNatura Building / Diez+Muller Arquitectos Apartments Photographs:  JAG Studio ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/937102/natura-building-diez-plus-muller-arquitectos Clipboard “COPY” CopyApartments, Office Buildings•Tumbaco, Ecuador Lead Architects: Area:  6841 m² Year Completion year of this architecture project center_img Year:  Natura Building / Diez+Muller Arquitectos ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/937102/natura-building-diez-plus-muller-arquitectos Clipboard Ecuador Architects: Diez+Muller Arquitectos Area Area of this architecture project CopyAbout this officeDiez + Muller ArquitectosOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingApartmentsOfficesOffice buildingsTumbacoOn InstagramOn FacebookEcuadorPublished on April 08, 2020Cite: “Natura Building / Diez+Muller Arquitectos” [Edificio Natura / Diez + Muller Arquitectos] 08 Apr 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogBathroom AccessorieshansgroheBath & Shower ThermostatsGlass3MGlass Finish – FASARA™ NaturalPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®WindowsVitrocsaSliding Window – Mosquito NetSinksBradley Corporation USASinks – Verge LVG-SeriesMetal PanelsTrimoQbiss One in Equinix Data CentreSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Q-ClassMetal PanelsLongboard®Aluminum Battens – Link & Lock – 4″Sports ApplicationsPunto DesignPunto Fit in Ekaterinburg Public SpaceWoodBlumer LehmannFree Form Structures for Wood ProjectsKnobsKarcher DesignDoor Knob K390 (50)TablesVitsœ621 Side TableMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?厄瓜多尔山谷自然大楼 / Diez + Muller Arquitectos是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ArchDaily Save this picture!© JAG Studio+ 35Curated by Clara Ott Share 2019 Felipe Muller, Gonzalo Diez, Alvaro Borrero, Hugo Navarrete, Paola Picciallolast_img read more

0

First winners at Firkins bakery

first_imgStaff of Firkins bakery’s Cannock branch are to go an all-expenses-paid shopping trip, as part of an incentive competition devised by the Midlands-based firm.Each of the six staff at the Market Hall Street branch were also given a £100 profit-related bonus for providing good customer service. Manager Lesley Rimmer said: “When we were told, at the end of last year, that we’d be rewarded with bonuses and treats if we improved on past performances, we thought it would be great if we managed to get the prize. Now we’ve won it, we’re really chuffed and I know we’ll try even harder to win again. I think it will be harder in future, as the other stores will step up their game now.”last_img read more